Will you stay on my side?

Skrev en novell igår, kändes helt magiskt att få skapa något kreativt igen. Har saknat att skriva, borde bli bättre på att skriva oftare. Borde läsa mer. Borde se mer film. Borde borde borde.

"Det var då jag hörde skottet. Sakta kröp svetten fram längs med min stelfrusna kropp. Allting kändes så drömlikt, som om jag stod vid sidan om och såg mig själv långsamt reagera. Genom folkhavet skymtade jag någon som låg ned på marken, övergiven och blodig. Runt omkring mig flydde människorna för sina liv, medan jag stod kvar, fast nålad. Polissirenernas hördes på distans och jag kände hur paniken växte inom mig medan jag såg mig om. Plötsligt slog det mig vad som precis hade hänt, måste ha hänt, kan inte ha hänt. Skräcken dunkade inuti mina vener. Sirenernas skarpa tjut hördes tydligare och tydligare medan de studsade längs med husväggarna. ”Du och jag mot världen” viskade jag. Sen blev allting tyst."

 

En bit från min novell Protagonisterna, är inte helnöjd än, finns fortfarande mycket att ändra men det är en början.

"When you're tired of London, you're tired of life"

 
London var precis som det vart tidigare, en lyckad resa. Staden lyckas alltid att förundra mig på något speciellt sätt, och trots att detta var mitt femte besök så finns den än miljontals saker jag inte gjort sett eller hört där. Vi lyckades på två och en halv dag iallafall med shopping, och en heldel av det. Närmare tre timmar inne på Prime Markt, en promenad längs med hela oxfordstreet, en sväng i Camden Town och musikalen ovanför. Plus en hel del andra grejer som får stanna i det mystiska.

If I just spred my wings, I could fly.

 

Torka aldrig tårar utan handskar

Klumpen i halsen bara växer. Så mycket tankar som bara snurrar. Allt känns så fiktivt, fram tills berättarrösten förklarar att detta har hänt. För 30 år sen, i vår huvudstad.

Skulle kunna skriva det vanliga: see deeen, iochmed skådespelarinsatserna är fenomenala, klippningen är magisk och manuset hjärtekrossande. Jonas Gardell. Men jag väljer att avstå det i nuet, krypa upp i hundsoffan och gosa in mig i Elsas päls istället i hopp om att klumpen ska tyna bort. För det är väl så, att vi väljer att se åt andra sidan och tänka på annat istället för att ta tag i vad som verkligen bekymrar oss.

Jag är mållös hur som helst, gardell har gjort det igen.
Gripande, verklig, sorlig, målande och underbar på alla möjliga vis.

 
 

If you had, one shot. One opportunity. To seize everything you ever wanted. One moment, would you capture it?

 
Gratulerar på 40 årsdagen kära Marshall Mathers.
Tusen tack för din musik, min värld skulle inte fungera utan den. 
 
#åldersnoja.
 

Some nights I wish that my lips could build a castle, some nights I wish they would just fall off.

Var inne i Visby efter skolan, återbesök på Skönheten står på schemat. Otroligt trevligt må jag säga, plus att fingertopparna fått tillbaka sin vackra glans igen. Kunde inte motstå ett besök på Statoil heller, saknar det. Kaffe och bulle 25 kr, 322 888. Calzone kyckling pesto meny + kaffepåmaten. 217 222 1600 321. </3.
 
#arbetsskadad

"Cause' I am a hopeless wanderer"


Levande ljus, en mysig filt virad runt sig och mumford & sons på högsta volym.
 
#Balsamförsjälen

Balladen om ett krossat hjärta.

 

Off with their heads!

80-tals film i klassrummet, dålig thaimat, klassfest, somersby, pasta carbonara, jordgubbsvin, playa del sol, maneter, köra bil i mörket, skratta och snarkningar.
 
otroligt fin helg.

Fast vi båda vet hur illa det gör mig, att få din kyss fast jag inte är någon för dig.

Jag har accepterat för längesen
Jag är bara en av dom som du inte minns sen.

We got a mad mad love.


#Film&tv12/13

Sista gången,

Känns som att jag lever ett dubbelliv.
 
Jag har ett här på Gotland, Fårösund. Ett där jag bor själv på 20kvm, har klasskamrater och skolkamrater samt studerar/gör det jag drömt om i hela mitt liv.
 
Ett annat som jag "lämnade" bakom mig i flytten den 1a september. Där jag fortfarande bor hemma med mina fantastiska föräldrar och hundar, där jag jobbar på Statoil och spenderar mina helger mina mina vänner i Stockholms nattliv.
 
Det läskiga är att så fort jag klivit av färjan i Nynäshamn så är jag tillbaka i mitt gamla liv, och när jag sedan kliver ombord igen växlar det tillbaka. Det är inte så att jag är schiztofren eller liknande, jag ändrar inte personlighet eller beteende men det känns ändå konstigt. Som om dessa två liv inte kan sammanverka för då går universium under. Jättekonstigt.
 
 

The rest is still unwritten,

 

Kan vi säga thai på den och sen sova?

Har haft en magisk helg, fylld med familj, vänner, skratt, alkohol, hundarna och thaimat.
En eloge till min kära Klara, att du står ut med mig när jag druckit lite mycket somersby.
"Jag ääälskar Stockhoolm"
 
 
#DAAM.

Here we are just runaways,

fantastisk låt, fantastiskt band.
gåshud och tårar i ögonvrån.
 
 
#kärlek.
 
RSS 2.0